Scrambled tofu on loistava aamupala munakokkelin tilalle. Tätä perusreseptiä on myös helppo muokata ja täydentää omaan makuun sopivaksi. Voit lisätä joukkoon mm.
- Sieniä
- Papuja
- Pinaattia
- Tomaatteja
- Kasvismaitoa
- Ravintohiiva hiutaleita
Tämän reseptin ytimessä on kuitenkin Turmeric (kurkuma), joka antaa Tofulle keltaisen värin ja ennen kaikkea maustaa tofun.
Itse suosin kiinteää (firm) tofua koska se sisältää enemmän proteiinia.
Scrambled tofu resepti
Scrambled tofu tai vegaaninen munakokkeli sopii jokaiseen aamuun sillä scrambled tofu valmistuu todella nopeasti. Tämä proteiinipitoinen aamupala sopii hyvin aktiivisesti treenaavalle.
-
1
paketti
Maustamatonta Tofua
-
1
rkl/100g tofua
Turmeric maustetta
-
1
ripaus
Suolaa
-
1
ripaus
Mustapippuria
-
1
dl
Vettä
-
Kuumenna pannu ja laita maustamaton Tofu suoraan pannulle. Mössää Tofu haarukalla. Heitä reilusti Turmeric maustetta sekaan ja pyöritä mössättyä tofua siten että mausteet tarttuvat. Lisää myös suolaa ja pippuri. Anna paistua muutama minuutti ja lisää sitten vesi ja sekoita. Scrambled tofu on valmis kuin vesi on haihtunut. Veden ansiosta Turmeric mauste imeytyy kunnolla sisään Tofuun ja antaa reilusti makua.
Jos haluat, voit myös sekoittaa soijaa veden sekaan antamaan lisää makua.