Helppo ja hyvä hummus resepti

-

Hyvä hummus resepti on varmasti tärkeä työkalu jokaiselle, joka haluaa siirtyä enemmän kasvispohjaiseen ruokaan. Tämä helppo resepti valmistuu nopeasti ja hummusta käyttää helposti levitteenä leivän päällä tai ihan vain dippinä vihanneksille.

Soseuttamiseen tarvitset joko hyvän blenderin tai tehosekoittiminen.

Hummus resepti

Hummus on monikäyttöinen ruoka joka valmistuu helposti ja nopeasti. Säilytä ilmatiiviissä lasipurkissa tai tupperware astiassa jääkaapissa valmistuksen jälkeen, jos et syö kaikkea yhdellä kertaa. 

Raaka-aineet

  • 1 tlk kikherneitä
  • 1 rkl seesamitahnaa
  • 1 sitruuna
  • ripaus suolaa
  • ripaus pippuri
  • ripaus paprika maustetta
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1-2 rkl oliiviöljyä

Ohjeet

  1. Pese kikherneet huolellisesti tölkistä ja laita ne blenderiin tai kulhoon odottamaan muiden aineiden lisäämistä ja soseuttamista.  

  2. Kuori valkosipulinkynsi ja purista sitruunasta mehut sekä laita reilu ruokalusikka seesamitahnaa samaan kulhoon muiden aineiden kanssa. Lisää mausteet mutta älä vielä laita oliiviöljyä joukkoon.

  3. Soseuta aineet keskenään blenderissä tai sauvasekoittimella. Lisää hiljalleen oliiviöljyä. Maista ja lisää tarvittaessa enemmän mausteita joukkoon. 

  4. Mikäli haluat voit vielä laittaa hieman oliiviöljyä pinnalle ja halutessasi koristella yrteillä tai siemenillä. 

Muistiinpanot

Soseuttamiseen tarvitset joko hyvän blenderin tai sauvasekoittimen.